Питомец

ВИДЕО
ГАЛЕРИЯ

РЕЗЕРВАЦИЯ

юли 2024
пн вт ср чт пт сб нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

България след 1989. В областта на научната дейност настана каша. Държавното финансиране на научните изследвания става все по-незначително. Нестабилността и ниските заплати принудиха много изследователи да отидат в частния бизнес, който набираше невероятна скорост в страната.

Георги Тодоров, висококвалифициран ветеринарен лекар, кандидат на науките и преподавател в катедра, завършва кариерата си в Тракийски Университет и отваря собствена клиника у дома.

Лекарят има семейство – съпругата му Мария (известен фотограф) и малката им дъщеря Никол. Момичето мечтае да има куче, но лекарят е категорично против.

През есента на 1994 г. в семейство Тодорови се случва страшна трагедия. Доктор Тодоров трябваше да посрещне жена си от влака, но се натовари и закъсня с двайсетина минути.

Извадка от доклад за престъпление: “Изнасилване и убийство в Въстанически район”

През нощта на 16 септември 1994 г. в Въстанически район на гр. Пловдив, в близост до ж.п. гара, неизвестен нападнал жена, като й нанесъл удар с тъп предмет в главата отзад. Жертвата все още е била в съзнание, когато неизвесният е извършил акта на изнасилването.
От множеството побои и наранявания жената е починала на място. Убиецът е избягал. От местопрестъплението липсват парите и документите на жертвата.

Георги пръв открива жена си. Чувството за вина за смъртта на любим човек замъгляваше ума му. Обезумелият лекар искаше отмъщение. Разочарован от законните методи, Георги започва собствено разследване и издирване на убиеца на жена си.

Докторът с доказателства и без намираше хора които ги подозреваваше в пристъплението. С помощта на успокоителни лекарят обезвреждаше нарушителите и ги отвеждаше в лабораторията си.

В лабораторията той мълчеше и провеждаше експерименти над хората с мисли на отъмщение.

Д-р Тодоров започна да се чувства много по-зле. Периодично пиян до безсъзнание, той беше измъчван от непоносими главоболия. Чувството на вина за смъртта на Мария не напуска лекаря нито за миг. Усещането за реалността на случващото беше изгубено. Хрумна му идея – използвайки целия си дългогодишен хирургически опит, да направи един затворник пазител на дъщеря си, защитник – някой, който може да се грижи за нея, когато самият той ще почине. Георги знаеше, че не му остава много време.

Скоро лекарят почина.

Никол го намери в офиса на масата. Първо смъртта на майката, сега смъртта на бащата. Крехката детска психика не издържа на такъв стрес. Момичето полудя.Къщата беше затворена отвътре. Телефонът е изключен. Няма връзка с реалния свят.

Никол намери ключовете от лабороторията на бюрото на баща си. В лабороторията намери незавършенен експеримент.

Имплантация, лекарства, мутации – всичко това превърна човек в оръжие, контролирано само от Никол. В крайна сметка тя го освободи от волиерата на лабороторията и видя в него не зъл звяр, а своя домашен любимец. Никол си играеше с него, без да подозира, че именно той беше виновникът за целия този кошмар.

Никол Тодорова умира от глад и нехигиенични условия.

Може би причината е инфекция. Лекарят не е предвидил такъв изход. Съществото можеше да защити дъщеря му от хора, но не и от болести.

bg_BGBulgarian